Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

BSc (Hons) Speech & Language Therapy / BSc (Hons) Λογοθεραπείας

Tο AEGEAN OMIROS COLLEGE προσφέρει στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Birmingham City University, ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που καλύπτει ένα εύρος επιστημονικών τομέων, που συνεισφέρουν στην κατανόηση της φύσης της ανθρώπινης επικοινωνίας και των επικοινωνιακών δυσκολιών και οδηγεί στην απόκτηση του BSc (Hons) Speech & Language Therapy.

Η Σχολή Λογοθεραπείας στο Birmingham City University είναι η μεγαλύτερη στο πανεπιστήμιο, αλλά κι από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, με εμπειρία από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο σπουδαστής προετοιμάζεται ως μελλοντικός επαγγελματίας έχοντας την ευκαιρία εφαρμογής διαφορετικών τρόπων παρέμβασης, ανάπτυξης ερευνητικών δεξιοτήτων και πρακτικής άσκησης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Κλινική Πρακτική διάρκειας 15 εβδομάδων και λαμβάνει χώρα σε διαφορετικά κλινικά πλαίσια. Στην εκπαίδευση των σπουδαστών προστίθεται η συμμετοχή σε πληθώρα σεμιναρίων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών επισκέψεων. Η διδασκαλία περιλαμβάνει διαδραστικές διαλέξεις, εργαστήρια, χρήση προγραμμάτων εικονικής πραγματικότητας (προνόμιο που ακόμα και στις ημέρες μας σπάνια δίνεται από πανεπιστήμια στους φοιτητές του), σεμινάρια, ομάδες εργασίας, βίντεο, δραστηριότητες προσομοίωσης, in-house clinic στο σύγχρονο και άριστα  εξοπλισμένο εργαστήριο Λογοθεραπείας του κολλεγίου, πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και στο portal του Aegean Omiros College και σε εκείνο του Birmingham City Univercity.

Οι κάτοχοι πτυχίου BSc (Hons) Speech & Language Therapy του Birmingham City University έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με άτομα όλων των ηλικιών - με προβλήματα επικοινωνίας- σε ποικίλους εργασιακούς χώρους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα καθώς και ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Εργάζονται σε κέντρα αποκατάστασης, ειδικά σχολεία και νοσοκομεία προσφέροντας υπηρεσίες σε παιδιά με οργανικά προβλήματα όπως η κώφωση, αναπτυξιακά και επικοινωνιακά προβλήματα όπως ο αυτισμός και η νοητική στέρηση, με διαταραχές του λόγου, καθώς και με μαθησιακές διαταραχές ή σε ενήλικες με παθήσεις νευρολογικής φύσεως όπως η νόσος Alzheimer, ατυχήματα κ.α.

Σημαντικό μέρος του επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή είναι η συνεργασία του με ειδικούς από συναφείς ειδικότητες, από τον τομέα Υγείας, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, όπως είναι οι νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί.
Ο πτυχιούχος Λογοθεραπευτής μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο (Master).
Δείτε περισσότερα σε αυτη τη σελίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου