Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

BSc (Hons) in Psychology/ BSc (Hons) Ψυχολογίας

Tο Aegean Omiros College προσφέρει στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας ένα τριετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου BSc (Hons) in Psychology. περιλαμβάνει το αμιγώς επιστημονικό και εφαρμοσμένο κομμάτι της Ψυχολογίας.  Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα ένταξης στο τελευταίο έτος σπουδών όσων έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το HND in Psychology που προσφέρει το Aegean Omiros College σε συνεργασία με το Βρετανικό εκπαιδευτικό φορέα EDEXCEL/BTEC.

Στόχος του είναι να προσφέρει στους σπουδαστές το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο επάνω στη μελέτη και κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, να διευρύνει το επιστημονικό γνωστικό τους πεδίο και να τους προετοιμάσει κατάλληλα και για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου.

Ακολουθώντας πιστά τις παγκόσμιες ακαδημαϊκές αρχές, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να καλύψουν πλήρως όλους τους βασικούς γνωστικούς τομείς της Ψυχολογίας όπως είναι οι Θεωρίες Προσωπικότητας, οι Βιολογικές Βάσεις της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς , η Αναπτυξιακή Ψυχολογία, η Γνωστική Ψυχολογία, η Νευροψυχολογία, η Κοινωνική Ψυχολογία και οι θεμελιώδεις αρχές Επιστημονικής Έρευνας.

Οι σπουδαστές ενθαρρύνονται να ενταχθούν σε πρακτική άσκηση (work placement), σε επίπεδο παρατήρησης, σε περιστατικά παιδιών και ενηλίκων ώστε με την ολοκλήρωση του προγράμματος όλοι οι απόφοιτοι να έχουν αποκτήσει μία βασική εμπειρική/ βιωματική γνώση η οποία συνδέεται άμεσα με το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο. Έτσι ενισχύεται περαιτέρω το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους προφίλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την ένταξη σε πρακτική άσκηση, οι φοιτητές προετοιμάζονται κατάλληλα συμμετέχοντας σε Σεμινάρια Κλινικής Πρακτικής για Ψυχολόγους.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί σε μια σφαιρική και εις βάθος κατάρτιση στην επιστήμη της Ψυχολογίας, όπως επίσης και στην προετοιμασία των σπουδαστών για περαιτέρω εξειδίκευση σε ανώτερο επίπεδο σπουδών.
Οι κάτοχοι πτυχίου BSc (Hons) in Psychology του University of Wales έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με άτομα όλων των ηλικιών και να αποκτήσουν εμπειρία σε διάφορα ζητήματα και παθολογίες (προσωπική ανάπτυξη/ προβληματα, ψυχικές-νευρολογικές διαταραχές, διαχείριση συναισθημάτων, στρες διαπροσωπικές σχέσεις).  
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες/κέντρα ψυχικής υγείας του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία και κέντρα ειδικής αγωγής. Μπορούν επίσης να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον ανώτερο κύκλο σπουδών που προσφέρεται από το Aegean Omiros College στην Ελλάδα σε συνεργασία με το University of Wales  και οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού τίτλου (Master) ΜSc Foundations in Clinical Psychology.
Δείτε περισσότερα σε αυτή σελίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου